Prof. Stam krijgt internationale prijs

Prof. Henk Stam, hoofd van de afdeling Revalidatiegeneeskunde en revalidatiearts van het ZHPC, heeft een prestigieuze prijs toegekend gekregen. Henk Stam is de tweede Europeaan die de Sidney Licht Lectureship Award krijgt.

Bevorderen
De award wordt uitgereikt door de International Society of Physical and Rehabilitation Medicine International (ISPRM). De organisatie eert Stam vanwege het bevorderen van de zorg voor mensen met een handicap.

App
Stam wordt ook geroemd vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van revalidatiegeneeskunde op internationaal niveau. Zo is hij hoofdredacteur van de smartphone-app Medigrip, voor studenten en artsen. De app presenteert dagelijks nieuwe onderzoeksresultaten.

Peking
De prijs wordt 20 juni tijdens een congres in Peking uitgereikt. Stam: “Door een internationale research-visitatie zijn we vorig jaar als zeer goed bestempeld. Deze prijs bevestigt de internationale waardering voor ons werk in Rotterdam.”

overgenomen van ErasmusMC website